Конференция на високо ниво: Перспективи за конвергенция и устойчиви региони след 2020 г.

На 08.06.2018 г. в София ще се проведе Конференция на високо ниво, посветена на Кохезионната политика на ЕС: Перспективи за конвергенция и устойчиви региони след 2020 г.  Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор „Кохезия“ и е първото публично обсъждане на предложението за новата Многогодишна финансова рамка (МФР) на ЕС 2021-2027 г., обявена през май.
Участие във форума ще вземат комисари и високопоставени служители на Европейската комисия, членове на Европейския парламент, Европейския комитет на регионите, министри от държавите-членки и др.

В рамките на конференцията ще се обсъжда бъдещето на политиката на сближаване, включително в светлината на предложенията на Европейската комисия за законодателен пакет в областта на Кохезионната политика и МФР за периода 2021 – 2027 г.

Обсъжданията ще се състоят в рамките на три панела: Европейската добавена стойност на Кохезионната политика“, „Новият бюджет на ЕС – предизвикателства и възможности за Кохезионната политика след 2020 г.“, „Риск и цена от „не-кохезия“ на регионите“.

Ще се излъчва онлайн.

Източник:https://eu2018bg.bg/bg/events/96/;снимка:https://pixabay.com/en/meeting-addis-ababa-ethiopia-hall-83519/;

2471total visits,2visits today